Pincészet története:

Családi pincészetünk, mint gazdasági vállalkozás 1993-ban alakult betéti társaságként, önerőre támaszkodva Tállya községében egy jellegzetes XVIII. században épült polgári kúriában. Kezdetben 3 hektár szőlőterületet műveltünk. Tokaj – Hegyalja adottságai miatt természetesen először szőlőtermesztéssel, később borkészítéssel kezdtünk el foglalkozni. Kezdetben hordós kiszerelésű borokat termeltünk, majd a palackos borokra fektettünk nagyobb hangsúlyt. Az évek során gyorsan fejlődő vállalkozásunk növekvő piacaink során a hagyományos palackok mellett díszüveges kiszerelésű borokat is készítettünk, aminek következménye a belföldi és külföldi új partnerek ugrásszerű növekedését lehetett megfigyelni.

Borászati technológiánkban a legfontosabb mérlegelv az állandó minőség és a klasszikus hagyományokhoz való ragaszkodás. A fahordós érlelésnél az érlelési idő betartása. Természetesen fogadó készek vagyunk az új típusú reduktív irányzat befogadására, meghonosítására és terjesztésére is egyaránt.

Családi pincészetünk 22 éves múltra tekint vissza. Saját erőből, hitel nélkül értünk el odáig, hogy boraink megjelentek külföldön. Számos üzleti partnereink közül kiemelném Dél-Koreát , Seoul-t ,ami egy Közép-magyarországi kis vállalkozásnak óriási dolog. De említhetném még Horvátországot, Németországot, Olaszországot, Lengyelországot, Angliát, Belgiumot, Skóciát vagy akár Svájcot is. Folyamatosan érkező megrendeléseinket mindig maximális odafigyeléssel teljesítjük.

Hazai vásárlóink a kis-és közepes nagyságrendű üzleti és kereskedelmi egységekben találnak meg.

Hazai-és külföldi borfesztiválokon is részt veszünk, ahol személyesen tudjuk fogyasztóinkkal megismertetni borainkat, hitvallásunkat. Családunk tagjai készséggel áll minden kedves érdeklődőnk rendelkezésére.

2000-ben Szerencsen megvásároltuk egy szőlőfeldolgozó üzemet és a vele járó pincét is, így székhelyünket Tállyáról Szerencsre helyeztük át. A pince átadásakor Tokaj-Hegyalja egyik legszebb pincéjeként lett bemutatva. A szerencsi pince eredetét Gróf Harkányi báróhoz tudtuk visszavezetni 1901-ig, a többi feljegyzés elveszett, de feltehetően körülbelül az 1700-as években építették ki ezt a pincét. 300méter hosszú a pince és közel 300 hordó is található benne, ékessége a bormúzeum ahol 5000 palack muzeális bort érlelünk.

2007-ben amint befejeztük ikertestvéremmel a tanulmányainkat és szőlész-borász mérnökök lettünk, abban az évben kezdtünk el még jobban pincészetünkben tevékenykedni.

Munkánkban arra törekszünk, hogy egyre kiválóbb borok szülessenek a kezeink alatt, melyek tovább öregbíthetik, Tokaj-Hegyalja hírnevét.

A múltbeli sikerek között említhetjük, hogy tavaly Kínában a Világ borkiállításon is részt vettünk és képviselhettük pincészetünket, valamint Tokaj-Hegyalját.

Mára szőlőterületünk meghaladja a 15 hektárt. Szőlőterületeink Tállyán, Mádon és Szerencsen találhatók.