Reduktív technológia

Tokaji Kövérszőlő

koverszolo bor

Késői szüretelésű Sárga muskotály

Őszi, novemberi száraz szeles klíma által áldásosan beérlelt magas cukortartalommal szüretelt épp szőlőfürtök reduktív technológiával készített fiatal bora. A muskotály szőlőfajta elsődleges, primer illat, íz és savtartalmát harmonikusan kiemelt koncentrációban tartalmazza. Ajánljuk 10-12°C-on édessége, sütemények vagy kávék után. Az idő megállítását megszépítő italként fogyasztani. 

 

Száraz furmint

A gondos kézi szüretet követően kíméletes feldolgozással, és irányított erjesztéssel készült ez a száraz bor. A reduktív technológiának köszönhetően gyümölcsösen ropogós, fiatal száraz furmint. Tiszta, halvány, zoldessárgaszínnel. Illata meglehetősen intenzív, virágos illat. ízében visszaköszönnek a szőlőbogyó természetes aromái. Harmonikus savtartalommal rendelkező, lendületes, friss üde bor. Szárnyasokból készült ételek, tejszínes, tésztás fogások remek kiegészítője.

Félédes furmint

Az acéltartályban erjesztett könnyű fehérbor, mely megőrizte a szőlő jellegzetes aromáit. Illatában és ízében az érett szőlő jegyeivel rendelkezik. Kiegyensúlyozott savtartalmával jól párosul az alacsony cukortartalom.
Hagyományosan főzelékekhez, gyümölcsökből készült ételekhez ajánljuk. Ezen kívül bátran fogyasszuk édesebb mártásokkal készített húsok mellé is.

Sárga muskotály

Tavasz az őszben így jellemezhetjük igazán ezt a minőségi muskotályos borunkat. Az illat a tavaszt, az édesség az ősz báját kölcsönzi lírai harmóniában. Két évszak egy borban. Színe világos aranysárga. Finom illatú, harmonikus szép elegáns igen kedvelt bortípus.
Hideg előételnek, zöldfűszeres ételeknek, zöldség alapú ételeknek, hideg halételeknek, csirkesalátához, könnyű ételekhez, és gyümölcskelyhekhez ajánljuk. Fogyasztási hőmérséklet: 10-12°C.


Késői szüretelésű furmint

E borban az édesség és az illat mintegy ifjú szerelmes pár harmóniában ölelkezik. A kifogástalan alapanyagot december elején szüreteljük. A túlérett, töppedt szőlő válogatásával, irányított erjesztéssel készült. A könnyebb, gyümölcsös jegyek megőrzése érdekében acéltartályban érleltük. Színe csillogó aranysárga. Illatában finom ásványosság, s gazdag gyümölcsösség jelentkezik: sárgabarack, őszibarack, sárgadinnye, ringló, méz váltják egymást elbűvölő harmóniában. Magasabb cukortartalmával és savtartalmával elvarázsolja a fogyasztót. Teste krémes, sűrű, mégis hihetetlenül könnyed a korty. Ízében az illatában található aromajegyekkel találkozunk. Ugyan még nem teljesen érett a bor, azonban ebben a korában is teljes élményt nyújt.
10-11°C-on fogyasztva aperitif-ként, egzotikus fűszerezésű fogások, valamint sajtok, desszertek kísérőjeként ajánljuk ezt az elbűvölő édes bort.

 


Budányi Couvée

E Tokaji édes minőségi borunkban a Sárga muskotály mézes illata, a hárslevelű gyümölcsössége és a kövér szőlő finom lágysága, bársonyossága kellemes sav és cukor harmóniában ötvöződik. Így nyújt vissza nem térő élményt fogyasztójának és kedvelőinek. Ajánljuk édes mártással készült főételekhez, valamint étkezést követő édességek után 10-12 °C-ra hűtve.